Arts of computerspecialist? 
Als arts moet u naast uw drukke praktijk ook nog op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied. U moet regelmatig cursussen volgen en vakliteratuur doornemen. Tijd om ook nog eens een computerexpert te worden is er niet, en is ook helemaal niet nodig als u Mepas gebruikt. Mepas heeft een intuÔtieve gebruikersinterface; u vindt zonder problemen uw weg in het programma en na een halve dag gebruikt u Mepas al spelend. Zo zult u ontdekken dat voor de scripting-technologie en het categoriseren een korte leercurve volstaat.

De meeste EMDís werden ontwikkeld rond de databank en de gegevens; bij Mepas staat de gebruiker centraal. Alle invoerschermen zijn aangemaakt met de noden van de gebruiker als richtlijn. De hele filosofie en logica van het programma zijn opgebouwd rond de praktijk van de arts.

Scripting
De scripting-technologie geeft u de mogelijkheid om de registratie volledig naar uw hand te zetten. We kunnen scripting vergelijken met de personalisatie van een auto. Zoals u bij de aankoop van een auto beslist over de kleur, het interieur, de cilinderinhoud, en andere opties, zo beslist u bij Mepas over de opmaak en het uitzicht van invoerschermen. De eenvoud en de snelheid waarmee u op sommige websites een nieuwe auto aankleedt vindt u ook terug bij de scripting. U kneedt het programma naar uw wensen door te bepalen welke invoervelden, fotoís, brieven en andere items op de schermen verschijnen. 

Als u met de scripting-technologie het onderste uit de kan wil halen dan helpen de scripts u door automatisch nieuwe schermen te tonen volgens relevantie van de ingevoerde gegevens. De scripting-technologie is bij Mepas 2 ontwikkeld tot een volledige scenariogerichte begeleiding bij de gegevensinvoer en laat u toe om zeer snel te registreren. Een aantal scripts wordt standaard meegeleverd. 

Wij moedigen artsen aan om, via ons gebruikersforum, hun scripts met confraters te delen door ze te publiceren en op die manier expertise uit te wisselen. 

Vrije categorisatie
Met het categoriseren bepaalt u zelf hoe Mepas uw gegevens verwerkt. U bepaalt in welke categorieŽn gegevens worden geplaatst en hoe deze gegevens gestructureerd moeten worden. 

Episoderegistratie 
Als extra hulp bij de visualisatie van de patiŽntsituatie kan u het episodescherm oproepen, waarmee u op een tijdsbalk alle ziekte- en contactepisodes in ťťn oogopslag kan aanschouwen. 

 

Eigenschappen en systeemvereisten

Opleiding

© 2012 Domus Software Development. All rights reserved.